nadal gorąco, a mnie chce się robić słodkości, więc padło na sernik na zimno :)
moja mniejsza wersja z tego przepisu
składniki na tortownicę 19cm:
- biszkopty na dno
- 500g serka homogenizowanego waniliowego
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny
- odrobina gorącej wody
- galaretka (u mnie jagodowa)
- czereśnie wydrylowane, przekrojone na połówki
Tortownicę wyłożyć folią spożywczą i na dnie ułożyć biszkopty. Zrobić galaretkę żeby miała czas ostygnąć. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody i ostudzić. Ostudzoną żelatynę wymieszać z serkami homogenizowanymi (może być łyżką). Masę wylać do tortownicy na biszkopty. Wstawić do lodówki i gdy lekko stężeje ułożyć na wierzchu czereśnie. Gdy galaretka ostygnie wylać na wierzch sernika.
pochwała prostoty :)
pychota!
pycha:) lubię takie lekkie przysmaki latem:)
OdpowiedzUsuńja też, idealnie chłodzące prosto z lodóweczki :D
Usuń